Ta inte naturen för givet

Ta inte naturen för givet

Att kunna leva och bo i närheten av naturen är inte alla förunnat. Men att kunna spendera några nätter, mitt i skogens eget vardagsrum – i ett hus av tyg, är inte lika svårt som att ta sitt pick och pack och flytta permanent.

Jag personligen älskar att tälta. Gärna ute i det fria och inte på en arrangerad campingplats. Det är något visst när kvällen står för dörren och det bara är du och skogen som andas i takt till lövens sång. Visst kan det kännas lite småkusligt när det blir sådär beckmörkt, men jag är alltid viktig med att ha en bra ficklampa med mig. Inte bara för att jag sitter och skrämmer upp mig själv förstås, men jag har även undvikit flera olyckor i form av snedsteg och gropar just på grund av en väl fungerade ljuskälla, och det är jag nog inte den enda camparen att säga.

När jag inte tältar (alltså har semester), så jobbar jag inom markarbete. Även där är bra belysning A och O, men istället för ficklampa så är mitt främsta arbetsredskap på ljusfronten en effektiv arbetsbelysning. Jag själv har valt en sådan produkt som går att koppla in i cigarettändarpluggen i bilen och som sedan lätt kopplas loss och händigt tas med ut på fältet. Generellt tycker jag att just en portabel arbetsbelysning är att föredra framför en stationär, då man aldrig vet vart ens fordon kan ta sig fram och ej.

Share