// du läser...

Teknik

Applenytt

iPhone

Det är nog inte så många som helt undgått att Apple hade sin Keynote igår. Eller flera vet nog inte att det var just en Keynote men har via olika medier fått reda på att något hänt, att det är nya produkter på ingång. Den mest intressanta och ”sexiga” produkten är självklart iPhone, en telefon-iPod-video som beräknas landa under sista kvartalet 2007. Det är även denna produkt som de flesta medier valt att lyfta fram, lovorda och hylla.

Apple är ett intressant fenomen. Dom har ett mycket starkt varumärke i målgruppen och sjukt hängivna kunder. Det är inte för inte som vissa Macare kallas för ”mactalibaner”. I månader viskas det om rykten och funderingar om vad det är för nytt som ska visas upp på årets första konvent, Keynoten genomförs och vips börjar det ryka om chattrummen runt om på vårt kära Internet. Faktum är att Apple är det moderna Harley Davidson… även om bolagens diverse kunder säkerligen inte håller med.

Lite samlade nyheter om Apples nya produkter

Keynoten:
- Kolla in hela Keynoten från San Fransisco. Gick av stapeln 20070109 kl. 18:00 Svensk tid. // Apple
- En bra och välskriven kronologisk historia över såväl eventet som det runt om. // Gizmodo

iPhone:
- Pressrelease för iPhone. // Gizmondo
- Massa fina högupplösta bilder på nya iPhone´en // Appleinsider #1 #2
- Lite övergripande fakta blandat med tekniska härligheter. // Coolhunting
- Gadget Review var på hugget igår och snappade upp snacket om att iPhone skulle levereras med Bluetooth handsfree. // Gadget Review
- Herrarna borta på Engadget menar på att iPhone inte alls är en Smartphone som alla vill tro sig tycka. // Engadget
- CBS News visar upp en film på skapelsen, kolla in! // CBS News

Airport Extreme:
- Macfeber förklarar lite varför just du ska köpa den nya Airport Extreme´en (router/internetdelare). // Macfeber
- Högupplösta och fina bilder på nya Airport Extreme´en, Apples nya fina router (internetdelare). // Appleinsider

Apple TV:
- Coolhunting skriver lite om Apple TV, en produkt som släpptes men som kommit lite i skymundan. Intressant för de som inte har en dator kopplad till TVn. // Coolhunting
- IDG är snälla nog att länka in en film som visar gränssnittet. // IDG
- Gizmondo visar upp lite bilder där man ser hur stor, glänsade och slimmad skapelsen är. // GizmondoSammanfattning:
- Prylfeber sammanfattar lite kort. // Prylfeber

Och, ett intressant PS. Microsoft Office 2008 kommer för Mac under andra kvartalet 2007. // Macfeber

[tags]apple, iphone, apple tv, airport extreme, mac, varumärke[/tags]

 • johan nordholm

  Icke att glömma om iPhonen (om de får behålla det namnet), är att det tydligen inte kommer gå att installera egen mjukvara. Jag betalar inte fem tusen för en lur med varken Skype, VLC eller Opera. Gör du?

 • http://www.etui.se tjompa

  Läste också det där. Vet inte om det kommer att spela så stor roll att man inte kan göra det i ett startskede. Skype har väl inte riktigt slagit på trådlösa enheter ännu och när det gäller film, så… så skulle jag vilja säga att jag skiter i vilket, men det vore att ljuga. Tror att marknaden kommer acceptera att man inte kolla på div rippade filmer etc. Jag däremot, jadu, jag ber till den heliga moder att någon råder bot på de där dumheterna.

  Att Opera inte funkar spelar ju inte någon roll förens vi får se hur den inbyggda Safarimodellen renederar grafiken. Kanske är det värsta värsta? Man vet ju aldrig, Nokia har ju fått sin mobilwebbläsare rätt bra och omtyckt.

  Mer erkänn att man blir sugen när man ser tex videosnutten från CBS ovan!?

  By the väg, det enda som stör mig är att den kallas smartphone när den inte är det. Kolla här för att vara med på vad jag menar.

 • johan nordholm

  Den amerikanska marknaden kan möjligtvis acceptera det, men sen har de tillgång till alla filmer och tv-serier på iTunes Store. Det har inte vi.

  Sugen är jag självfallet. Mycket fint lull-lull som vanligt av Apple.
  Men lika sugen som jag är att köpa denna smartphone för 5000, lika sugen är jag att köpa en lågprislur som kör linux. Det måste jag erkänna.

 • http://www.etui.se tjompa

  Välkommen motpol! Jag kör på form före funktion, du kör på fukntion före form… Säger ju det, hacka om någon gammal miniräknare å koppla en 12 voltsbatter och ett 56k modem så är du hemma!

 • Pingback: mgacugkb

 • Pingback: bfpuiggt

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site