// du läser...

#blogg100

Twitter höjer priset med 33 procent

trends-amex

Twitter håller fortfarande på att laborera med sina intäktsmodeller, precis som mer eller mindre alla stora sociala plattformar i dagsläget. Och det är väl inte så konstigt. Bryter man ny mark så måste man komma på nya lösningar.

Att bolaget attraherar fler och fler användare har förhoppningsvis inte undgått någon som jobbar med webb eller marknadsföring och nu visar det sig än en gång i prisstrategin mot annonsörerna.

Priserna för ”promoted trends” har precis gått upp med 33% till 200 000 dollar per dag (från 150´ dollar per dag). Just promoted trends säljs enbart till en annonsör per dag / region.

33% höjning av priset är ett stort och aggressivt hopp. Antingen så står många annonsörer  på kö eller så har någon dragit ett nytt streck i excelarket. Oavsett vad så visar det på en riktning framåt. Twitter dundrar på relativt brutalt framåt i det förlovade landet USA och det ska bli intressant att följa penetrationsnivån i Sverige.

 

Det här inlägget är en del av #blogg100 – en idé om att publicera en bloggpost per dag i 100 dagar.

 

  • http://www.nystedt.org Magnus Nystedt

    Tror det är ”promoted trends” i USA som har gått upp i pris. Ett ”promoted tweet” kostar som tidigare om jag förstår det rätt. Och att promoted tweets säljs enbart till en annonsör per dag/region känner jag inte till. Kanske du menar trends där också.

  • http://www.etui.se tjompa

    Magnus. Du har helt rätt, jag som skrev fel ord i den meningen. Ändrar direkt. Tack!

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site