// du läser...

Trender

#spectrial istället för musik

Jag trodde inte att det hade undgått någon men blev just varse om annat. Idag påbörjas rättegången mot The Pirate Bay. Medier från såväl Sveriges alla hörn som delar av västvärldens rundade dito kommer att närvara, rapportera och kriga med sina diktafoner. Att tro att jag skulle briljera med att tillägga något vettigt till dialogen, något som inte redan sagts, vore att leva utopi.

Spaltmil kommer att tryckas ut i tidningar, på bloggar, på webbsidor, i filmer, på microbloggar, via radio, i TV… och det är ändå bara början. Det kommer debateras och skrivas listor. Vem är för, vem är emot. Vem vågar inte ta ställning. Precis som det ska vara fast nu med lite mer engagemang. Dina barn kommer prata om det när du blir gammal och dina barnbarn kommer fråga vad det var för fel på dig när du inte brydde dig mer. Hard facts men så är det.

Så släpp chatten, det lösa samtalet vid kaffebryggaren eller det likgiltiga lyssnandet till reklamradion. Tänk på vad ditt liv och din omgivning skulle vara om allt som hade med nedladdning och utveckling kring dito inte skulle existerat. Tänk på vilka alternativ musikbranschen har haft att tillgå och tänk på vad som gjorts. Prata med några artister, prata med några skivbolag. Se över situationen. Välj sida. Det har jag gjort..

För att få en samlad bild av läget så kolla in TPB´s Trialsite, http://trial.thepiratebay.org, samt lyssna på SVT´s direktsändningar via http://is.gd/jF5I. Där kommer ni hitta vägar vidare till såväl Twitterflödet som flödet via Bloggy.

piratebay


PS. Jag har som sagt valt sida och kan inte annat än lyckönska TPB allt vad som går Det här kommer ta tid men ni kommer komma ut som vinnare hur som helst. DS.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site